Xa pasou un ano e xa tiñamos ganas de FILLOAS DA PEDRA!
Volven o Entroido, as filloas da pedra, o inverno, o cocido... e tamén unha nova edición, a sexta, da nosa, e tamén vosa, Festa da Filloa da Pedra en A Baña. Para tervos ben informados, tan pronto como poidamos colgaremos calquera información oportuna neste blog, ou na web oficial da asociación en filloasdapedra.es
Poucas asociacións sen ánimo de lucro, apolíticas e sen axudas económicas, só coa boa vontade de veciños e amigos, sen moitos medios, coa arela de conservar parte do noso patrimonio gastronómico tradicional (e de orixen celta), conseguimos tanto en tan pouco tempo. Nun ano, e non sen atrancos, traballamos arreo:
-*- Publicamos un libro con 50 receitas de filloas presentadas por veciños e amigos ao noso certame de cociña, ¡¡¡e xa vai alá a 2ª edición!!!
-*- O noso libro de receitas resultou merecedor do Premio Nacional de Gastronomía Álvaro Cunqueiro 2008, en Lalín. Este é o "testiño", deseñado polo magnífico artista de Vila de Cruces Paco Lareo, que reciben os premiados.
-*- Participamos no Fórum Gastronómico de Santiago. Agora, as nosas filloas de A Baña coñécenas ata no Xapón da man do cociñeiro xaponés Yamamoto. Carme Ruscalleda e Ferrán Adriá (dous dos mellores cociñeiros españois) tamén disfrutaron ao facelas, sobre todo ao voltealas. Os cociñeiros, galegos, do Grupo9 axudaron moito e conseguimos facer deles uns expertos filloeiros.
-*- 10.000 persoas pasaron e comeron unha filloa na edición da festa no 2008, cifra difícil de superar.
-*- Espallamos a cultura filloeira por Europa, España e Galicia facendo degustacións en 20 actos.
A todos aqueles que dalgún xeito tiveron algo que ver con estes logros, decirlles que contan co noso agradecemento, eterno e sincero.
Quen queira ver a nosa festa, as nosas filloas, algunha das nosas actividades, a algúns dos que facemos posible este milagro filloeiro, pode conectarse con estes enlaces:
- Galería de fotos en Flickr: festa do 2008, receitas, pedras... VER enlace
- Modelo de "mesa" con rodas e freos para unha pedra de filloas e unha bombona... VER enlace
- Fotos dun grupo internacional de filloeiros en Flickr... VER enlace
- Cociñando na pedra polbo, ovos "fritidos", marisco, peixes, cogumelos, carne... porque nós cociñamos de todo nunha pedra. Pronto contaremos cunha nova edición da Festa da Cociña na Pedra. VER enlace con vídeos e fotos e outro enlace con máis vídeos.
- Fotos dalgunha receita do libro 50 recetas con filloas, de Alvarellos Editora. VER enlace
- Fotos das nosas filloas nas mans dos mellores cociñeiros no Forumsantiago08. VER enlace
- Fotos da presentación do libro en Santiago. VER enlace
No hay comentarios:
Publicar un comentario